Zorg

Dagbesteding voor senioren op Boerderij Welgelegen

Vanaf 1 januari 2019 is Welgelegen gestart met een mooie nieuwe uitdaging! Vanaf maandag tot en met vrijdag kunnen senioren in Balk en omgeving bij ons de dag doorbrengen. Om te ontspannen, handwerken, spelletjes doen en andere gezellige dingen, maar ook om ons te helpen met de dagelijkse bezigheden op de boerderij: het bijhouden van de groente- en kruidentuin, het verzorgen van de dieren, tuinieren en vele andere alledaagse zaken.

Bewoners van de Fryske Marren die in een sociaal isolement dreigen te raken of kampen met dementie, een niet-aangeboren-hersenafwijking of een ander ongemak zijn bij ons van harte welkom. Wij kunnen een prima aanvulling bieden op bestaande mantel- of thuiszorg. Uiteraard in goed overleg.
Naast dagbesteding richten wij ons ook op ouderen in de nabijheid van Harich die het gezellig vinden om tussen de middag aan te schuiven op Welgelegen voor een warme maaltijd. Uiteraard zijn ze ’s morgen ook welkom om een kopje koffie of thee drinken met onze dagelijkse gasten. Wij vinden het belangrijk dat deze groep mensen bij ons een gezellig tweede thuis kan vinden.

Welgelegen maakte in 2017 een mooie doorstart als hotel, bed & breakfast en feest- en vergaderlocatie. Met deze nieuwe activiteit stellen wij onze sfeervolle locatie open voor een doelgroep waarvan de wereld erg klein dreigt te worden. Wij vinden het belangrijk dat deze mensen in contact blijven met de maatschappij en de lokale gemeenschap. Onze sfeervolle boerderij en onze gastvrije medewerkers kunnen daarvoor zorgen.

Voor meer informatie over de mogelijkheden bent u van harte welkom voor een kennismakingsgesprek! Belt u ons op 0514-605050 of maak gebruik van ons contactformulier.

WMO & CAK

Ons Team

 Nancy & Jolanda Swart

Het deskundige en goedopgeleide personeel van Boerderij Welgelegen zet zich dagelijks in om ondersteuning met liefdevolle aandacht te bieden. Er zijn 2 vaste medewerkers die iedere dag aanwezig zijn en enkele part-timers met een vast rooster. Zo zorgen wij ervoor dat onze gasten altijd vertrouwde gezichten zien.

Gekwalificeerd personeel
De medewerkers van Welgelegen voldoen aan alle wettelijke eisen op het gebied van de betreffende functie. Zij beschikken over de juiste diploma’s en houden hun kennis op peil door middel van scholing. Denk aan het volgen van relevante workshops, cursussen, trainingen en lezingen. 

Vrijwilligers
Vrijwilligers zijn vaak het puntje op de i in de zorg. Onze vrijwilligers betekenen veel voor onze gasten. Wij werken op dit moment met 2 vrijwilligers en zijn altijd op zoek naar meer enthousiaste mensen die ons en onze gasten willen helpen. Of het nu gaat om het bereiden van maaltijden, leiden van wandelgroepen, vervoer van gasten of het aangaan van een goed gesprek; extra handen zijn nodig! Onze vrijwilligers hebben het naar hun zin bij Welgelegen en worden zéér gewaardeerd. Door ons, maar vooral ook door onze gasten. Interesse in een leuke baan als vrijwilliger bij de leukste dagbesteding in de Fryske Marren? Neem dan contact met ons op !

 

Kosten

Stichting Boerderij Welgelegen verzorgt Dagbesteding voor mensen die getroffen zijn door de ziekte van Alzheimer, Dementie, Parkinson en andere niet aangeboren hersenletsel of somatische (lichamelijke) aandoeningen.

De kosten van deze specialistisch Dagbesteding worden betaald door de WMO van uw gemeente. Welgelegen heeft afspraken met de WMO afdeling van de gemeente de Fryske Marren en werkt momenteel aan samenwerking met de gemeente Súdwest-Fryslân.

Zorgaanbieders kunnen zorg aanbieden waarbij de financiële afhandeling van de zorgkosten rechtsreeks met de WMO van uw gemeente wordt geregeld. We spreken dan van Zorg in Natura. Wilt u liever zelf over een budget beschikken dan kunt u een Persoons Gebonden Budget, ook wel PGB genoemd, aanvragen. Boerderij Welgelegen kan zorg in natura, zorg met een PGB of een combinatie daarvan aanbieden. 

Voor Dagbesteding heeft u een indictiestelling nodig van de WMO van uw gemeente.
Onderstaande de gegevens van gemeente De Fryske Marren waar u een indicatiestelling kunt aanvragen.
Uiteraard kunt u ook eerst met ons contact opnemen als u vragen heeft over dit onderwerp. Wij kunnen u dan uitleggen hoe alles in de praktijk werkt, bel dan naar 0514-605050

De gemeente De Fryske Marren:
Bij deze gemeente zijn Sociale Wijkteams samengesteld. De teams zijn van maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 16.00 uur en vrijdag van 09.00 - 12.00 uur telefonisch bereikbaar via het algemeen telefoonnummer van de gemeente 14 05 14 (zonder kengetal). Maar u kunt ook een mail sturen op de pagina: https://www.defryskemarren.nl/onderwerpen/sociaal-wijkteam_43086/

Dieren

Onze dieren ren is klaar! Mogen wij aan u voorstellen: Cora & Clara 2 gezellig en vooral brutale Brahma kippen. Jaap (grijs) en Greet (wit) 2 lieve Vlaamse reuzen, Billy ons hangoor konijn en Suske & Wiske, 2 Friese Hoentjes.

Het zal een boel levendigheid met zich meebrengen en natuurlijk ook werk! Het meeste werk zal zitten in het schoonhouden van het verblijf en het voeren van de dieren. Dit alles met de grootste zorg en liefde voor de dieren!