Online boeken

Boerderij Welgelegen

Midden in een oase van rust, omringd door de natuur ligt Boerderij Welgelegen. Een zorgboerderij, Bed & Breakfast,  maar ook zeer geschikt voor kleine vergaderingen en familie feestjes (maximaal 20 personen). Sinds 1 december 2018 hebben wij ook een zorgfunctie: Dagbesteding voor senioren

Boerderij Welgelegen is een sfeervolle en traditionele herenboerderij, gebouwd in 1885. Naast nette, eenvoudige kamers zijn er diverse ruimten voor ontbijt, een kopje koffie of een borrel. Aan de voorzijde bevinden zich de sfeervolle Jachtkamer en Boskamer, in het midden de ontbijtruimte (De Stal) en aan de achterzijde onze grote zaal (De Hooiberg). Rondom het pand zijn diverse terrassen en zitjes. Vanaf het voorterras heeft u een prachtig uitzicht over de Friese weilanden. Een gezellige, eenvoudige &  informele sfeer is wat we onze gasten bieden. U voelt zich gauw thuis en komt volledig tot rust binnen deze alles-biedende omgeving.

Harich is een ideale uitvalsbasis voor uw uitstapjes in Zuid-West Friesland. Welgelegen is centraal gelegen; 5 minuten van Balk, 10 minuten van Lemmer en 20 minuten van Sneek. Onze boerderij ligt heerlijk rustig in mooi Gaasterland, dichtbij de Gaasterlandse bossen, de Friese meren en het IJsselmeer. In de directie omgeving zijn vele fiets- en wandelroutes.

Proef de rustige landelijke sfeer en voel je thuis.

Aanschuiven op Welgelegen

720x380

Onze B&B gasten adviseren wij bij hun keuze van een passend restaurant in Balk en omgeving. Bij het inchecken overhandigen wij u een overzicht van goed restaurants in de buurt.

In 2019 zijn wij gestart met onze zorgboerderij op maandag tm vrijdag met dagbesteding voor zelfstandig wonende senioren met (beginnende) dementie en andere geheugen problemen of gevoelens van eenzaamheid. Deze groep bieden wij tussen (12.00-13.00 uur) een warme maaltijd aan. Denkt u nou ik vind het gezellig om ook eens aan te schuiven op Welgelegen, laat ons dat dan even weten dmv een belletje of mail.

Samen eten is gezelliger dan alleen ! Wij vragen voor deze maaltijd een bijdrage tbv Stichting Boerderij Welgelegen van € 6,50 per persoon. Wilt u weten wat het weekmenu is dan kunt u ons ook even bellen of via e-mail bereiken.

Aanschuiven?

Komt u gezellig bij ons eten ? Laat het ons  weten via telefoon nr. 0514-605050 of mail info@boerderijwelgelegen.nl en uw stoel is gereserveerd.

Plezier & Passie op Welgelegen

Het RTL programma Passie & Plezier was bij ons bezoek en maakte deze leuke impressie die meerdere keren op TV was te zien.

Golfen op GC Gaasterland

Kom genieten op de prachtige natuurgolfbaan van Golfclub Gaasterland. De 9 holes hebben een lengte van ruim 2800 meter en zijn door baanarchitect Alan Rijks gesitueerd in een grotendeels beschermd natuurgebied van 42 hectare. Door de unieke samengang van golfbaan en natuurgebied beschikt de club als eerste in Europa over het zogeheten Groenlabel. De uitgebreide aandacht voor natuur en milieu blijkt uit dit verleende GEO-certificaat. Tijdens uw rondje golf kunt u maximaal genieten van vele bijzondere planten, vogelsoorten en zelfs wild. Bij de receptie zijn vouchers verkrijgbaar voor 9 of 18 holes.