Boerderij Welgelegen

Midden in een oase van rust, omringd door de natuur ligt Boerderij Welgelegen.

Verblijven op Welgelegen is onderdak in een sfeervolle en traditionele herenboerderij, gebouwd in 1885. Naast nette, eenvoudige kamers zijn er diverse ruimten voor ontbijt, een kopje koffie of een borrel. Aan de voorzijde bevinden zich de sfeervolle Jachtkamer en Boskamer, in het midden de ontbijtruimte (De Stal) en aan de achterzijde onze grote zaal (De Hooiberg). Rondom het pand zijn diverse terrassen en zitjes. Vanaf het voorterras heeft u een prachtig uitzicht over de Friese weilanden.

Een gezellige, eenvoudige &  informele sfeer is wat we onze gasten bieden. U voelt zich gauw thuis en komt volledig tot rust binnen deze alles-biedende omgeving.

Harich is een ideale uitvalsbasis voor uw uitstapjes in Zuid-West Friesland. Welgelegen is centraal gelegen; 5 minuten van Balk, 10 minuten van Lemmer en 20 minuten van Sneek. Onze boerderij ligt heerlijk rustig in mooi Gaasterland, dichtbij de Gaasterlandse bossen, de Friese meren en het IJsselmeer. In de directie omgeving zijn vele fiets- en wandelroutes.

Proef de rustige landelijke sfeer en voel je thuis.

Plezier & Passie op Welgelegen

Het RTL programma Passie & Plezier was bij ons bezoek en maakte deze leuke impressie die meerdere keren op TV was te zien.

Online boeken

Aanschuiven op Welgelegen

720x380

Onze B&B gasten adviseren wij bij hun keuze van een passend restaurant in Balk en omgeving. Bij het inchecken overhandigen wij u een overzicht van goed restaurants in de buurt.

Vanaf 1 december starten wij van maandag tm vrijdag met dagbesteding voor senioren en wordt de warme maaltijd in de grote zaal aan de achterzijde geserveerd. Nieuw is dit jaar dat de warme maaltijd wordt geserveerd tussen 12.00 en 13.00 uur ! Deze maaltijd is niet alleen bedoeld voor gasten van de dagbesteding maar voor alle senioren die in de omgeving van Harich wonen. Kosten € 8,50 per persoon. Bent u geïnteresseerd en wilt u het menu van de week weten dan informeren wij u graag via mail of telefoon.

Aanschuiven?

Komt u gezellig bij ons eten ? Om teleurstellingen te voorkomen willen wij graag dat u even een dag van te voren reserveert voor het restaurant. Laat het ons  weten via telefoon nr. 0514-605050 of mail info@landgoedwelgelegen.nl en uw stoel is gereserveerd.  U reservering is definitief nadat deze is bevestigd via telefoon of e-mail.

Leeuwarden Culturele hoofdstad 2018

Leeuwarden-Fryslân is in 2018 de Culturele Hoofdstad van Europa. Een jaar lang laten we zien hoe wij Friezen het leven vieren en daarbij een gezonde planeet achter laten voor de generaties die nog komen. Hoe we met lef onze kop boven het maaiveld uitsteken om onze eigenwijze manieren grenzeloos aan de wereld te laten zien. Cultuur is dus niet het doel, maar het middel. Ons landschap is het podium en iedereen is uitgenodigd!

Klik hier voor het programma.

Vergaderen

Boerderij Welgelegen beschikt over diverse sfeervolle vergaderruimtes variërend in grootte en geschikt voor groepen van 10 tot 50 personen. De grote zaal is gesitueerd in de voormalige deel van de monumentale herenboerderij daterend uit 1885. De kleine zaal is geschikt tot 25 personen en ook de prachtige opkamers met een schitterend uitzicht kan gebruikt worden voor een select gezelschap tot 15 personen. De vergaderruimtes kunnen in meerdere opstellingen ingedeeld worden en u vergadert in een informele, representatieve, stijlvolle omgeving die zeer rustig is gelegen.

Meer informatie

De boerderij tuin kan naar wens gebruikt worden voor een buitenactiviteit zoals bijvoorbeeld boogschieten, schermen, schilderen, brainstormen, yoga etc. Tevens kunt u gebruik maken van onze fietsverhuur en zelfs een solex tocht door Gaasterland ligt binnen de mogelijkheden. Natuurlijk kunnen we u helpen bij het huren van een Valk of sloep om heerlijk te varen op de Friese Meren.

8 uurs vergader arrangement is inclusief:

ontvangst met koffie/thee
zaal aangepast aan het aantal personen (minimaal 8)
gebruik van flip-over en stiften (wij kunnen u ook andere presentatie middelen aanbieden tegen meerkosten)
onbeperkt koffie & thee, mineraalwater en mints
gratis voldoende parkeer ruimte
gebruik van de sfeervolle vergaderruimte
1 maal royale lunchtafel met vruchtensap, melk, kopje soep, warme snack en diverse broodsoorten

Prijs: € 28,50 pp

Dit vergader arrangement is ook mogelijk inclusief 3-gangen keuze diner;

Prijs: € 55,00 pp

24 uurs vergader arrangement is inclusief:

ontvangst met koffie/thee
zaal aangepast aan het aantal personen (minimaal 8)
gebruik van flip-over en stiften (wij kunnen u ook andere presentatie middelen aanbieden tegen meerkosten)
onbeperkt koffie & thee, mineraalwater en mints
gratis voldoende parkeer ruimte
gebruik van de sfeervolle vergaderruimte
1 maal royale lunchtafel met vruchtensap, melk, kopje soep, warme snack en diverse broodsoorten
1 maal 3-gangen keuze diner
overnachting inclusief uitgebreid ontbijt buffet

Prijs: vanaf € 140,00 pp

Arrangementen

Wilt u wandelen, fietsen of gewoon even lekker tot rust komen ? Combineer uw activiteiten in het Friese Gaasterland met één of meerdere overnachtingen in ons hotel! Bekijk hier onze arrangementen of informeer via ons contactformulier naar de mogelijkheden of om uw persoonlijke wensen te bespreken.