Boerderij Welgelegen Bed & Breakfast

Verblijven op Welgelegen is onderdak in een sfeervolle en traditionele herenboerderij, gebouwd in 1885. Naast nette, eenvoudige kamers zijn er diverse ruimten voor ontbijt, een kopje koffie of een borrel. Aan de voorzijde bevinden zich de sfeervolle Jachtkamer en Boskamer, in het midden de ontbijtruimte (De Stal) en aan de achterzijde onze grote zaal (De Hooiberg). Rondom het pand zijn diverse terrassen en zitjes. Vanaf het voorterras heeft u een prachtig uitzicht over de Friese weilanden.

Een gezellige, eenvoudige &  informele sfeer is wat we onze gasten bieden. U voelt zich gauw thuis en komt volledig tot rust binnen deze alles-biedende omgeving.

Harich is een ideale uitvalsbasis voor uw uitstapjes in Zuid-West Friesland. Welgelegen is centraal gelegen; 5 minuten van Balk, 10 minuten van Lemmer en 20 minuten van Sneek. Onze B&B ligt heerlijk rustig in het mooie Gaasterland, dichtbij de Gaasterlandse bossen, de Friese meren en het IJsselmeer. In de directie omgeving zijn vele fiets- en wandelroutes.

 

De standaardkamers bevinden zich op de eerste verdieping van ons hotel.

U beschikt daar over twee keer een éénpersoonsbed met dekbedden, twee stoelen & televisie, mini-koelkast, waterkoker, koffie & thee. In de badkamer een ligbad en/of douche en toilet. Deze kamers hebben een dakraam met hor.

De tuinkamers van Welgelegen bevinden zich op de begane grond en beschikken over een eigen terrasje.

In de kamer twee éénpersoonsbedden met dekbedden, een bureau, twee stoelen en een televisie, mini-koelkast, waterkoker, koffie & thee. In de badkamer een ligbad, douche en toilet.

De familiekamer op Welgelegen heeft twee aparte slaapkamers voor vier personen (2 volwassenen & 2 kinderen tot 12 jaar)

Standaard zijn er vier éénpersoonsbedden geplaatst, maar er kan nog 1 extra bed bij. Verder tot uw beschikking; een bureau, een zitje & televisie, mini-koelkast, waterkoker, koffie & thee. In de badkamer een douche en toilet.

Standaard kamer: € 75,00 (2 personen) en een tuinkamer: € 85,00 (twee personen)
Familiekamer: € 95,00 (één persoon) / € 115,00 (twee of meer personen)

Deze prijzen zijn inclusief ontbijt en gelden van mei tot en met september.

Buiten deze periode zijn de kosten voor een standaard kamer per nacht € 65,00 en een tuinkamer € 75,00 (bij bezetting van 2 personen)

De Stal

In 'De Stal' kunt u als gast van onze B&B zelf uw drankje pakken en noteren op uw consumptiekaart, bij het uitchecken kunt u deze afrekenen. In de koeling staat een assortiment frisdrank, wijn en bier. Ook staat er in 'De Stal' een combimagnetron & koffie/thee  apparaat ter beschikking van onze gasten.  De Stal gaat om 22.00 uur dicht dus mocht u na die tijd nog een drankje willen gebruiken kunt u dat het beste op tijd pakken en even in uw eigen koelkast op de kamer zetten. Op alle kamers staat ook een waterkoker, 2 kopjes, koffie & thee.

De beide opkamers staan in de avonduren ook ter beschikking van onze gasten. De Jachtkamer is ingericht met TV & grote kloostertafel  hier kunt u gezellig samen borrelen of een spelletje doen. De Boskamer is ingericht met luie stoelen en een bankstel om heerlijk even tot rust te komen.